fbpx

Hvordan lager man en hjemmeside for en bedrift?

by Sep 13, 2021Webdesign

Om du skal starte en ny bedrift vil du trenge en hjemmeside. Det kan også hende at du trenger en oppgradering av en eksisterende hjemmeside. Det å lage en hjemmeside kan være komplisert, men heldigvis finnes det verktøy og tjenester som kan hjelpe deg. I denne guiden vil du lese om hvordan du kan lage en hjemmeside og du kan i tillegg lese nyttige tips.

Slik lager du en hjemmeside for din bedrift

Det finnes en rekke måter å lage et nettsted på. Disse faller innenfor 2 områder, og det er enten gjennom koding eller bruk av CMS, hvor det ene alternativet i form av koding krever en del mer kompetanse. Du må kunne egne kodespråk og ha mye erfaring for å kunne lage bra nettsteder.

CMS er et mye enklere alternativ for deg som ikke kan koding eller har tid til å lære deg det. CMS står for Content Management System eller på norsk publiseringssystem. Dette er verktøy du kan bruke for å lagre, håndtere og organisere innhold, samtidig som du kan bruke de til å publisere innholdet.  

Før du sette i gang og velger en løsning må du gå gjennom hva nettstedet skal brukes til og hva du vil ha ut av det. Skal det bare være en slags bloggside for oppdatering med nyheter og informasjon om selskapet, så krever det lite. Dersom man for eksempel skal ha egen innlogging, lagringsmuligheter eller nettbutikk vil det kreve mer. 

hjemmeside for bedrift

Hva er det beste CMS?

Om du ikke kan kode selv så er som nevnt et CMS en god og enklere løsning dersom du fortsatt vil gjøre jobben selv. I dag finnes det en myriade av verktøy for alle behov og mange er utrolig enkle å bruke. 

Her de vanligste CMS-ene for å lage et nettsted samt noen fordeler og ulemper med disse:

 • WordPress med en markedsandel på nesten 40%, er WordPress desidert den mest brukte løsningen.
  + Brukervennlig
  + Mer enn
  – Vanskelig å tilpasse med lite kunnskap
  – Svakheter i sikkerheten

 • Joomla har vært et verktøy helt siden 2005 og er basert på en åpen kildekode.
  + Krever lite kompetanse på koding
  + Laget for enkle sider med høy ytelse
  – Noe utdatert
  – Kan være vanskelig å søke etter og finne utvidelser
 • Google Sites er Google sin egen CMS.
  + Helt gratis
  + Integrert med andre Google produkter
  – Begrensede muligheter for tilpassing
  – Vanskelig å markedsføre med
 • Wix er et CMS med “dra-og-slipp-verktøy” for å lage nettsider.
  + Stor samling av templates
  + Enkel for markedsføring
  – Kan ikke overføre nettstedet
  – Begrenset dersom du ikke betaler

Det finnes mange flere, så du kan alltids prøve deg fram og se hvilken som passer for ditt behov. Vi vil videre fokusere på den som er størst. Altså WordPress og hvordan du kan bruke det for ditt behov.

Hvordan lage en hjemmeside i WordPress?

WordPress kan brukes av de fleste og til det meste dersom man skal lage en hjemmeside. Hele prosessen blir noe tidkrevende hvor noen steg er mer kompliserte enn andre, men prosessen kan forklares ganske enkelt. Dette er stegene du må gjennom:

 1. Velg domenenavn og webvertstjeneste
 2. Installer WordPress på din vertskonto og logg inn
 3. Velg tema og start tilpassing av siden til dine ønsker
 4. Legg til funksjoner med WordPress-plugins
 5. Opprett innlegg og sider i WordPress

I teorien så skal du nå ha en side som folk kan besøke. Disse trinnene individuelt har mange handlinger imellom så dette er bare et enkelt overblikk. I tillegg så må du velge alternativer som sikkerhet, SEO og support.

Ansett en WordPress-webdesignspesialist

Å lage en hjemmeside uansett om du koder eller bruker en CMS kan bli veldig tidkrevende. Og tid er som kjent penger. Derfor kan det være en fordel å bruke en spesialist til å lage siden for deg eller støtte deg i prosessen. Og dersom du lager siden selv kan det dukke opp mange utfordringer underveis og brukervennligheten du skaper kan påvirke din bedrift negativt med manglende kompetanse. Dette kan føre til tap for bedriften, som igjen vil bety at å leie inn en spesialist vil være verdt det.

hjemmeside for bedrift

Ofte stilte spørsmål – FAQ

Hvor lang tid må man bruke på å lage en hjemmeside?

Dette vil variere etter hva siden skal inneholde og hvem som skal lage den. Noe vil kreve mer planlegging og arbeid. Så det er vanskelig å si om det vil ta 1 uke eller 1 måned, men man bør alltid være forberedt på at det kan ta mer tid enn planlagt.

Hvorfor burde jeg bruke WordPress til å lage hjemmeside?

WordPress er relativt enkelt å bruke og med så mange plugins får du også mange muligheter. Derfor er det et godt alternativ for både nye og erfarne brukere.

Når burde jeg bruke andre CMS enn WordPress?

Hvilken CMS man bruker bør baseres på behov og hva man synes passer best. Det kan være enkelte funksjoner og muligheter man ønsker som WordPress ikke har.

Hva er en plugin?

En plugin er en programvareutvidelse. Med andre ord et tillegg til et program. Normalt bruker man plugins for ekstra funksjoner eller for å løse et problem.

Hva er en template?

En template er en mal. Altså et ferdig oppsett man kan bruke som grunnlag og eventuelt endre på.

Kanskje du også liker…

Åpningstider

Man - Fre: 10:00 - 20:00
Lør - Søn: Stengt

Sted

Gruvegate 9, 8624
Mo i Rana, Nordland