fbpx

Hvor mye koster det å leie inn en Webdesigner i 2023?

by Dec 27, 2021Webdesign

En webdesigner jobber ofte med både innhold og design på et nettsted, og mange webdesignere har også mye kompetanse på programmering. Det er mange som lurer på hvor mye det koster å leie inn en god webdesigner. Prisen vil til slutt avhenge av flere faktorer, som for eksempel om man skal leie inn en person eller gjøre en fast ansettelse, størrelsen og kompleksiteten på prosjektet og webdesigneres erfaring og utdanning. I denne artikkelen skal vi se nærmere på disse faktorene.

5 faktorer som avgjør timeprisen på en webdesigner

Fast ansettelse eller innleie

Flere større virksomheter og konsulentselskap ansetter egne webdesignere, men det er fremdeles mest vanlig å leie inn denne type kompetanse på timebasis eller prosjektbasis.

Størrelsen og kompleksiteten på prosjektet

Et større og mer komplekst prosjekt vil naturlig nok kreve flere timer til utvikling av god webdesign og innhold. Et større og mer komplekst prosjekt vil sannsynligvis kreve en eller flere webdesignere med lengre erfaring og mer kompetanse, og disse vil være dyrere å leie inn. Webdesign kan være komplekst og det kan være vanskelig å estimere antall nødvendige timer.

Erfaring og utdanning

En mer erfaren webdesigner med lengre utdanning vil naturlig nok kunne kreve en høyere timepris sammenlignet med en mindre erfaren webdesigner. Det vil også være av relevans om designeren har erfaring fra den aktuelle bransjen som prosjektet er knyttet til, eller har erfaring med lignende prosjekter tidligere. 

Nasjonalitet og geografi

Norske spesialister er ofte dyre å leie inn. I noen tilfeller kan det være mulig å leie inn konsulenter og webdesignere fra land og områder med et lavere lønningsnivå enn i Norge, men mange prosjekter vil kreve spesialkompetanse knyttet til norske forhold.

Freelance eller konsulentselskap

Det er mulig å leie inn webdesignere både på freelance basis og via konsulentselskap. Freelance webdesignere er som regel noe billigere, men et konsulentselskap vil ofte kunne tilby større bredde og fagkompetanse.

Trenger du en profesjonell nettside?

Timepris for webdesignere

Tall fra SSB viser at en webutvikler i 2017 i gjennomsnitt hadde en lønn på 678.000kr i året. Dette tilsvarer en månedslønn på 56.500 kroner. Dette er på tvers av alle sektorer og erfaringsnivåer. Det relativt høye lønnsnivået kombinert med at webdesign ofte utføres på prosjektbasis, gjør det ofte mer interessant å leie inn webdesignere på timebasis eller prosjektbasis. Selve timeprisen vil variere fra rundt 800 kroner og opp til 3000 kroner avhengig av utdannelse og erfaring.

Lei inn webdesigner på timebasis

  • Generelt lønner det seg å leie inn webdesignere på timebasis, særlig dersom virksomheten ikke har mye teknisk kompetanse. 
  • Leier du inn på timebasis betaler du for resultatet, ikke prosessen.
  • Dersom du imidlertid må gjøre endringer i forhold til din opprinnelige plan, kan det å leie inn konsulenter på timebasis bli dyrt. 

Ofte stilte spørsmål – FAQ

Hva er timeprisen for en webdesigner?

Selve timeprisen vil variere fra rundt 800 kroner og opp til 3000 kroner avhengig av utdannelse og erfaring.

Er det best å leie inn en webdesign på prosjektbasis eller på timebasis?

Generelt lønner det seg å leie inn webdesignere på timebasis, særlig dersom virksomheten ikke besitter dyp teknisk kompetanse. Dersom du imidlertid må gjøre endringer i forhold til din opprinnelige plan, kan det å leie inn konsulenter på timebasis bli dyrt, og innleie på prosjektbasis vil lønne seg. 

Hvor mye tjener en webdesigner per måned?

Basert på tall fra SSB vil en normal lønn for en webdesigner ligge på 56.600 kroner per måned, men merk at lønnen kan variere mye med både erfaring og type utdanning.

Kanskje du også liker…

Åpningstider

Man - Fre: 10:00 - 20:00
Lør - Søn: Stengt

Sted

Gruvegate 9, 8624
Mo i Rana, Nordland